"Zawody przyszłości - program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie"
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
AKTUALNOŚCI
W roku szkolnym 2010/2011 oraz w roku bieżącym trwają szkolenia realizowane w ramach projektu „Zawody przyszłości – program podnoszenia zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawa”. Poniżej znajdziecie Państwo wybrane materiały i prezentacje przygotowane w ramach szkoleń.
Szkolenie Barista
Uczestnicy szkolenia BARISTA poznawali tajniki parzenia kawy. Szkolenie prowadzili trenerzy z firmy coffeeZONE.
8 modułów szkolenia gastronomicznego
W ramach 8 modułów szkoleń gastronomicznych uczestnicy projektu uczyli się gotować na najwyższym światowym poziomie. Trenerzy z firmy Makro Cash & Carry Polska S.A. pokazywali im, jak przyrządzać wykwintne potrawy z ryb i owoców morza podczas modułu o takim właśnie tytule.
Wykwintne potrawy z ryb i owoców morza - prezentacja
Kuchnia molekularna
Ciekawym modułem była KUCHNIA MOLEKULARNA. Jej tajniki odkrywali przed uczniami ZSG trenerzy Makro Cash & Carry Polska S.A.
Dnia 29.09.2011 r. szkolenie KUCHNIA MOLEKULARNA odwiedził p. László Andor komisarz Unii Europejskiej ds. zatrudnienia, spraw społecznych i integracji. Poniżej zdjęcia z wizytacji.
Zajęcia prowadzone przez p. Patryka Le Narta z Międzynarodowej Szkoły Barmanów i Somelierów
Uczestnikom bardzo podobały się zajęcia prowadzone przez p. Patryka Le Narta z Międzynarodowej Szkoły Barmanów i Somelierów. Wystarczy spojrzeć na zdjęcia, żeby zobaczyć ile emocji wzbudzały szaleństwa za barem.
Owocem realizacji modułu „Kuchnia zimna i dobór alkoholi do potraw” jest film szkoleniowy. Zainteresowani tematem mogą poznać zasady organizacji baru, sprzęt barmański i nauczyć się sztuki przyrządzania drinków dobrze komponujących się z kuchnią zimną (np. Margarita).
Inne szkolenia w centrum HoReCa
Zobaczcie zdjęcia z innych szkoleń prowadzonych przez Makro Cash & Carry Polska S.A. w Centrum HoReCa.