Laureaci konkursów projektowych

  Z radością informujemy, że Komisja Konkursowa ...

Czytaj wiecej

Projekt WIE 2020

KULTUROWY ZEGAR WARSZAWY CZYLI CZAS ZAKLĘTY W MURY ...

Czytaj wiecej

Ogólnopolski konkurs

Serdecznie zapraszam do udziału w Ogólnopolskim ...

Czytaj wiecej

Konkurs Wigilijny

WIGILA-PAMIĘĆ SMAKÓW W dniu 17 grudnia w naszej ...

Czytaj wiecej

Stypendia

W radosnej, przedświątecznej  atmosferze pani Dyrektor ...

Czytaj wiecej

Kuchnia Włoska

Tydzień Włoskiej Kuchni na Świecie  po raz czwarty w ...

Czytaj wiecej

Najlepszy kucharz 2020

„Szanowni Państwo! Miło nam poinformować, że ...

Czytaj wiecej

XXI Sesja w Zamku Królewskim w Warszawie

   W dniu 18 listopada odbyła się XXI Sesja ...

Czytaj wiecej

.

Kto nie szanuje i nie ceni swojej przeszłości, ten nie ...

Czytaj wiecej

Ślubowanie 2019

ŚLUBOWANIE UCZNIÓW KLAS PIERWSZYCH 3 października ...

Czytaj wiecej

Eliminacje Les Chefs en Or 2020

4 października 2019 roku odbyły się w naszej szkole ...

Czytaj wiecej

ZSG MISTRZAMI!

ZSG Mistrzami Śródmieścia w siatkówce męskiej! 15 ...

Czytaj wiecej

Prev Next
Nasza Szkoła od początku swojego istnienia jest bardzo mocno związana z historią Warszawy, dla której kształciła specjalistów w zawodach gastronomicznych.  Obecnie w ZSG przy ul. Poznańskiej 6/8 naukę pobiera ponad 1100. uczniów  w 46. oddziałach, pracuje 130. nauczycieli. Dyrektorem szkoły od 2016 r. jest mgr inż. Marzena Cieślak, dzięki której nasza placówka wyróżnia się wśród szkół warszawskich wysokim poziomem kształcenia ogólnego i zawodowego, bogatą ofertą edukacyjną, dobrą bazą dydaktyczną, estetyką pomieszczeń i atmosferą sprzyjającą dobrej pracy i nauce.

Absolwenci ZSG studiują w wyższych uczelniach lub pracują w renomowanych warszawskich restauracjach i hotelach. Są doceniani za dobre przygotowanie zawodowe, wiedzę, umiejętności, profesjonalizm, pracowitość i zdolności medialne oraz autoprezentacyjne. Do 2012 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych młodzież miała możliwość zdobycia wykształcenia na poziomie technikum i szkoły zasadniczej w wielu zawodach – technik hotelarstwa,technik żywienia i usług gastronomicznych,
technik usług kelnerskich,kucharz i cukiernik.

O wysokim poziomie kształcenia w naszej Szkole świadczą przede wszystkim wyniki w nauce. Od kilku lat należymy do czołówki warszawskich techników. Kształcimy efektywnie i innowacyjnie, realizując projekty, programy i angażując młodzież w konkursy. Poza nauką w szkole nasi uczniowie rozwijają swoje pasje, biorąc udział w:
- Zajęciach kół zawodowych (cukierniczych, kulinarnych, barmańskich i baristycznych), prowadzonych przez nauczycieli oraz kucharzy, cukierników i barmanów;
- Zajęciach kół zainteresowań: artystycznych, sportowych i przedmiotowych;
- Projektach edukacyjnych realizowanych w szkole, finansowanych z funduszy europejskich;
- Praktykach i szkoleniach o charakterze zawodowym (również zagranicznych);
- Konkursach wewnątrzszkolnych i projektach w ramach Warszawskich Inicjatyw Edukacyjnych;
- Organizowaniu przyjęć i imprez okolicznościowych z udziałem ważnych gości m.in. w Teatrze WarsSawa, Centrum Nauki Kopernik i British Council;
- Zajęciach z przedmiotów zawodowych, prowadzonych w języku obcym branżowym

Współpracujemy z:

Selgros Cash&Carry  

 World Chefs

 Gastro Magic

 

Transgourmet

 The Westin

 

 Naturel

 

Hilton

 Courtyard

  Mamaison

 

Orbis

Bristol

 Butchery

 

Dora Metal

 Sheraton

Atelier amaro

 

 

 Amber

  Brasserie

Kontakt

00-680 Warszawa
ul.Poznańska 6/8
tel./fax: +48 22 628 56 28
e-mail: sekretariat(at)admzsg.edu.pl
warsztaty: +48 22 621 73 15
e-mail: warsztaty(at)admzsg.edu.pl

Ogłoszenia

Biuletyn Informacji PublicznejBiuletyn Informacji Publicznej                                 

prof.Eugeniusz PijanowskiStrona poświęcona patronowi Eugeniuszowi Pijanowskiemu

Lokalizacja