20 września 2019 roku w naszej szkole odbyła się V edycja eliminacji do „Kadry Kulinarnej Poznańskiej”. Zadaniem dwuosobowych drużyn z klas 1-2 oraz 3-4 było przygotowanie 4 porcji dania głównego z wykorzystaniem: gęsi, dyni oraz śliwki.

Profesjonalne jury, czuwające nad  przebiegiem eliminacji, wyłoniło osiem drużyn, które będą  reprezentować ZSG na konkursach gastronomicznych w roku szkolnym 2019/20. Wśród nich wybrano cztery zespoły, które wezmą udział w polskich eliminacjach juniorów do międzynarodowego konkursu Les Chefs en Or 2020. Odbędą się one 4 października 2019 roku w naszej szkole.

Wszystkim Uczestnikom dziękujemy za wzięcie udziału w eliminacjach i gratulujemy zwycięzcom!

Wyniki eliminacji:

I miejsce

Wiktoria Romanowska i Wojciech Wanke z kl. 3f

II miejsce

Mateusz Sowiński i Mateusz Rodek z kl. 3b

III miejsce

Sebastian Plasota i Wojciech Waliszewski z kl. 3b

Kadra Kulinarnej Poznańskiej:

Wiktoria Romanowska i Wojciech Wanke z kl. 3f

Mateusz Sowiński i Madeusz Rodek z kl. 3b

Sebastian Plasota i Wojciech Waliszewski z kl. 3b

Jakub Szewczyk i Wojciech Kowalczyk z kl. 3a

Bartek Budzaj i Kuba Zimek z kl. 1a

Dominika Rucińska i Michał Karczewski z kl. 3c

Gabriela Tolak i Adam Wieczorek z kl. 2c

Martyna Grabowska i Piotr Kielak z kl. 4a

Reprezentacja w polskich eliminacjach juniorów do konkursu Les Chefs en Or 2020:

Wiktoria Romanowska i Wojciech Wanke z kl. 3f

Mateusz Sowiński i Madeusz Rodek z kl. 3b

Sebastian Plasota i Wojciech Waliszewski z kl. 3b

Jakub Szewczyk i Wojciech Kowalczyk z kl. 3a

 poniżej fotorelacja z wydarzenia

  Osiągnięcia Szkoły

https://www.admzsg.home.pl/2017/images/icons/varsaviansitycznaszkola.png

  Certyfikat Szkoła Bez Przemocy

 

 

 

 

 

 

 

  ZSG Liderem Varsavianistycznej Szkoły