20 września 2019 roku w naszej szkole odbyła się V edycja eliminacji do „Kadry Kulinarnej Poznańskiej”. Zadaniem dwuosobowych drużyn z klas 1-2 oraz 3-4 było przygotowanie 4 porcji dania głównego z wykorzystaniem: gęsi, dyni oraz śliwki.
Profesjonalne jury, czuwające nad przebiegiem eliminacji, wyłoniło osiem drużyn, które będą reprezentować ZSG na konkursach gastronomicznych w roku szkolnym 2019/20. Wśród nich wybrano cztery zespoły, które wezmą udział w polskich eliminacjach juniorów do międzynarodowego konkursu Les Chefs en Or 2020. Odbędą się one 4 października 2019 roku w naszej szkole.
Wszystkim Uczestnikom dziękujemy za wzięcie udziału w eliminacjach i gratulujemy zwycięzcom!
Wyniki eliminacji:
I miejsce
Wiktoria Romanowska i Wojciech Wanke z kl. 3f
II miejsce
Mateusz Sowiński i Mateusz Rodek z kl. 3b
III miejsce
Sebastian Plasota i Wojciech Waliszewski z kl. 3b
Kadra Kulinarnej Poznańskiej:
Wiktoria Romanowska i Wojciech Wanke z kl. 3f
Mateusz Sowiński i Madeusz Rodek z kl. 3b
Sebastian Plasota i Wojciech Waliszewski z kl. 3b
Jakub Szewczyk i Wojciech Kowalczyk z kl. 3a
Bartek Budzaj i Kuba Zimek z kl. 1a
Dominika Rucińska i Michał Karczewski z kl. 3c
Gabriela Tolak i Adam Wieczorek z kl. 2c
Martyna Grabowska i Piotr Kielak z kl. 4a
Reprezentacja w polskich eliminacjach juniorów do konkursu Les Chefs en Or 2020:
Wiktoria Romanowska i Wojciech Wanke z kl. 3f
Mateusz Sowiński i Madeusz Rodek z kl. 3b
Sebastian Plasota i Wojciech Waliszewski z kl. 3b
Jakub Szewczyk i Wojciech Kowalczyk z kl. 3a
poniżej fotorelacja z wydarzenia