Terminy postępowania rekrutacyjnego do szkół ponadpodstawowych
Przedmioty punktowane | Zasady rekrutacji do oddziałów klas pierwszych (zmiana 2.06) | |
Badania lekarskie | Zmiany w Szkole od sierpnia 2018 |
Zapraszamy do Szkoły - FILM
Aktualne dane szkoły
W jakich zawodach możesz u nas zdobyć kwalifikacje (szczegółowe informacje poniżej)
W trakcie nauki w technikum gastronomiczno - hotelarskim w zawodzie technik hotelarstwa będziesz:
Po ukończeniu technikum gastronomicznego - hotelarskiego w zawodzie technik hotelarstwa możesz:
|
Tylko u nas masz możliwość zdobycia dodatkowych umiejętności w ramach innowacji dla zawodu technik hotelarstwa – Animator czasu wolnego.
W trakcie nauki w technikum gastronomicznym w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych będziesz:
Po ukończeniu technikum gastronomicznego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych możesz:
|
Tylko u nas masz możliwość zdobycia dodatkowych umiejętności w ramach innowacji dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. W ramach innowacji Trener personalny jako zawód przyszłości będziesz miał okazję poszerzenia wiedzy z zakresu dietetyki. Miłośnicy sztuki kulinarnej będą mieli możliwość rozwoju swoich zainteresowań w ramach innowacji Dzisiaj uczeń jutro mistrz.
W trakcie nauki w technikum gastronomicznym w zawodzie technik usług kelnerskich będziesz:
Po ukończeniu technikum gastronomicznego w zawodzie kelner możesz:
|
Tylko u nas masz możliwość zdobycia dodatkowych umiejętności w ramach innowacji prowadzonej dla zawodu kelner - Kiper herbaciany
W trakcie nauki w szkole branżowej w zawodzie będziesz będziesz:
Po ukończeniu szkoły branżowej w zawodzie kucharz możesz:
|
W trakcie nauki w szkole branżowej w zawodzie cukiernik będziesz:
Po ukończeniu szkoły branżowej w zawodzie cukiernik możesz:
|
Nasi uczniowie i nauczyciele uczestniczą w wielu wyjazdach zagranicznych – konferencjach, szkoleniach, warsztatach i konkursach zagranicznych. Poszerzają także swoją wiedzę i umiejętności podczas szkoleń krajowych, organizowanych w ramach programów unijnych, takich jak: Efektywny Nauczyciel Sztuki Kulinarnej, Europejski Program Doskonalenia Nauczycieli Branży HORECA , "Zawody przyszłości - program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie", Mistrzostwa Świata Barmanów w trakcie 60. Światowego Kongresu Międzynarodowego Stowarzyszenia Barmanów, PROGRAM COMENIUS - "UCZENIE SIĘ PRZEZ CAŁE ŻYCIE” w ramach działania „Mobilność Szkolnej Kadry Edukacyjnej”, Praktyka zawodowa w Serramazzoni we Włoszech, „Efektywny Nauczyciel Sztuki Kulinarnej” oraz „Nauczyciel - mistrzem młodych mistrzów”.
W szkole odbywają się liczne szkolenia i pokazy promujące nowoczesne techniki oraz metody pracy w szkolnictwie zawodowym, a uczniowie mają możliwość współpracowania ze sławnymi przedstawicielami świata kultury kulinarnej.
W chwili obecnej Szkoła realizuje projekt „Trening czyni mistrza - praktyki zagraniczne szansą na lepszy start w dorosłe życie”. Uczestniczymy także w realizowanym z funduszy europejskich projekcie „Chwytam zmianę”, którego celem jest dopasowanie systemów kształcenia w szkołach Dzielnicy Śródmieście do potrzeb dynamicznie zmieniającego się rynku pracy. Dzięki niemu uczniowie kończący naukę będą mogli skutecznie szukać pracy, a nauczycie-le zostaną lepiej przygotowani do pełnienia roli profesjonalnych doradców zawodowych.