30 października w naszej szkole odbyły się WARSZTATY KULINARNE KUCHNI KOLUMBIJSKIEJ. Na zaproszenie Ambasadora Kolumbii w Polsce Pana Javier Dario Higuera Angel warsztaty poprowadził znany szef kuchni Alex Salgado.

Wraz z naszymi uczniami przygotował dania kuchni kolumbijskiej, m.in. 

  • Encocado de mariscos y hierbas de azotea – potrawka z owoców morza encocado z sosem kokosowym i mieszanką przypraw hierbas de azotea
  • Enyucado, chocolate y nueces – ciastko z manioku, czekolada i orzechy
  • Posta negra – czarna wołowina

Współpraca pozwoliła młodym adeptom sztuki kulinarnej otworzyć się na nowe smaki, pobudziła ciekawość świata i zachęciła do eksperymentowania w kuchni.

Warsztaty uświetniły swoją obecnością przedstawiciele Ambasady Kolumbii:
J.E. Pan Javier Dario Higuera Angel,  Ambasador Kolumbii Pani Nattaly Calonje, Konsul z małżonkiem, Panem Carlos Alzate Pani Carmen Girón, Trzeci Sekretarz Ambasady.

  Osiągnięcia Szkoły

https://www.admzsg.home.pl/2017/images/icons/varsaviansitycznaszkola.png

  Certyfikat Szkoła Bez Przemocy

 

 

 

 

 

 

 

  ZSG Liderem Varsavianistycznej Szkoły