W dniu 04.12.2019 r. uczniowie ZSG im. prof. E. Pijanowskiego uczestniczyli w zajęciach laboratoryjnych w Instytucie Nauk o Żywności SGGW w Warszawie. Sześciu uczniów z klasy IIID, korzystając z gościnności Zakładu Technologii Owoców, Warzyw i Zbóż, mogło zapoznać się z metodą chromatograficznej oceny zawartości witaminy B12 w produktach spożywczych, z kolei w Zakładzie Technologii Mleka podjęli samodzielną próbę oznaczenia zawartości żywych komórek bakterii z rodzajów Propionibacterium, Lactobacillus, Streptococcus i Bifidobacterium we własnoręcznie otrzymanym prototypie roślinnego napoju fermentowanego. Uczniowie będą prezentowali wyniki badań w czasie finału projektu Kreatywna Młodzież organizowanego przez Polską Fundację Dzieci i Młodzieży.

  Osiągnięcia Szkoły

https://www.admzsg.home.pl/2017/images/icons/varsaviansitycznaszkola.png

  Certyfikat Szkoła Bez Przemocy

 

 

 

 

 

 

 

  ZSG Liderem Varsavianistycznej Szkoły