czwartek, 27 kwiecień 2017
Odsłony: 2571
TECHNIK HOTELARSTWA
|
|
W trakcie nauki w technikum gastronomiczno - hotelarskim w zawodzie technik hotelarstwa będziesz:
- poznawać tajniki zawodu hotelarza pod kierunkiem doświadczonych nauczycieli zawodu i specjalistów ze znanych hoteli
- zdobywać wiedzę dotyczącą organizacji pracy i zarzadzania nowoczesnymi hotelami
- zdobywać niezbędne w tym zawodzie umiejętności z zakresu języków obcych
- poznawać zasady savoir-vivre
- odbywać praktyki zawodowe w najlepszych hotelach w Polsce i na świecie
- brać udziału w prestiżowych konkursach
Po ukończeniu technikum gastronomicznego - hotelarskiego w zawodzie technik hotelarstwa możesz:
- być zatrudniony w najlepszych hotelach, także za granicą
- pracować w ośrodkach wypoczynkowych, na promach, w żegludze i lotnictwie
- prowadzić własną działalność gospodarczą
- planować i realizować karierę zawodową w branży turystycznej i hotelarskiej
- pracować jako specjalista ds. marketingu i promocji przedsiębiorstwa hotelarskiego
- specjalizować się w sprzedaży usług hotelarskich, turystycznych i gastronomicznych
- podjąć studia na najlepszych wyższych uczelniach
|
Tylko u nas masz możliwość zdobycia dodatkowych umiejętności w ramach innowacji dla zawodu technik hotelarstwa – Animator czasu wolnego.
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
|
|
W trakcie nauki w technikum gastronomicznym w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych będziesz:
- poznawać arkana sztuki kulinarnej pod kierunkiem doświadczonych nauczycieli zawodu i specjalistów ze znanych restauracji i hoteli
- produkować dania o niepowtarzalnych smakach i nowoczesnych dekoracjach
- tworzyć własne receptury potraw i napojów
- poszerzać wiedzę z zakresu dietetyki oraz zdrowej i ekologicznej żywności
- zdobywać doświadczenie u boku znanych szefów kuchni
- brać udział w prestiżowych konkursach kulinarnych
- nabywać dodatkowe umiejętności zawodowe z obsługi kelnerskiej, baristycznej i barmańskiej
- rozwijać umiejętności plastyczne przy projektowaniu i aranżacji potraw
- zdobywać niezbędne w zawodzie umiejętności z zakresu języków obcych
- zdobywać doświadczenie w Akademii Kulinarnej we Włoszech oraz na praktykach we Włoszech i Hiszpanii
Po ukończeniu technikum gastronomicznego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych możesz:
- prowadzić własną działalność gastronomiczną
- podjąć pracę w restauracji, kawiarni, hotelu, gospodzie, pubie, koktajl barze
- być zatrudnionym w kurortach wypoczynkowych, sanatoriach, Spa & Wellness
- pracować w firmach zajmujących się produkcją wyrobów spożywczych
- po zdobyciu doświadczenia, awansować na stanowisko szefa kuchni
- kontynuować naukę na wybranych studiach
|
Tylko u nas masz możliwość zdobycia dodatkowych umiejętności w ramach innowacji dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. W ramach innowacji Trener personalny jako zawód przyszłości będziesz miał okazję poszerzenia wiedzy z zakresu dietetyki. Miłośnicy sztuki kulinarnej będą mieli możliwość rozwoju swoich zainteresowań w ramach innowacji Dzisiaj uczeń jutro mistrz.
TECHNIK USŁUG KELNERSKICH
|
|
W trakcie nauki w technikum gastronomicznym w zawodzie technik usług kelnerskich będziesz:
- poznawać sekrety sztuki kelnerskiej pod kierunkiem doświadczonych nauczycieli zawodu
- uczyć się samodzielnego planowania pracy i prowadzenia restauracji
- zdobywać wiedzę dotyczącą zarządzania personelem zajmującym się obsługą gości
- organizować pracę, przydzielać zadania
- poznawać sztukę obsługi kelnerskiej i baristycznej
- zdobywać wiedzę barmańską i sommelierską
- poznawać metody podnoszenia rentowności restauracji
- brać udział w prestiżowych konkursach
- poznawać zasady savoir –vivre
- zdobywać niezbędne w zawodzie umiejętności z zakresu języków obcych
- współuczestniczyć w prowadzeniu restauracji szkolnej, odwiedzanej przez gości z całej Warszawy
Po ukończeniu technikum gastronomicznego w zawodzie kelner możesz:
- prowadzić własną działalność gospodarczą w zakresie gastronomii
- pracować jako menadżer restauracji
- wykonywać usługi kelnerskie
- pracować indywidualnie w małych zakładach gastronomicznych lub zespołowo
w dużych kompleksowych instytucjach, hotelach, restauracjach, kawiarniach, pubach, barach
- sporządzać potrawy i napoje
- obsługiwać gości
- organizować, planować i rozliczać usługi gastronomiczne
- otrzymywać poza podstawowym, dodatkowe wynagrodzenie
|
Tylko u nas masz możliwość zdobycia dodatkowych umiejętności w ramach innowacji prowadzonej dla zawodu kelner - Kiper herbaciany
KUCHARZ
|
|
W trakcie nauki w szkole branżowej w zawodzie będziesz będziesz:
- poznawać sekrety sztuki kulinarnej pod kierunkiem doświadczonych nauczycieli zawodu i specjalistów ze znanych restauracji i hoteli
- produkować wyroby kulinarne o niepowtarzalnych smakach i nowoczesnych dekoracjach
- poznawać kuchnię i tradycje kulinarne innych narodów
- poznawać nowe metody produkcji kulinarnej łączące tradycję z nowoczesnością,
- rozwijać swój talent pod okiem mistrzów kuchni,
- poszerzać wiedzę z zakresu dietetyki oraz zdrowej i ekologicznej żywności
- brać udział w prestiżowych konkursach kulinarnych
Po ukończeniu szkoły branżowej w zawodzie kucharz możesz:
- podjąć pracę w zakładach gastronomicznych w Polsce i na świecie
- prowadzić własną działalność gastronomiczną
- w sposób kreatywny łączyć różne techniki i metody pracy
- tworzyć własne receptury i przepisy kulinarne
- kontynuować naukę w branżowej szkole gastronomicznej II stopnia i zdobyć dyplom technika żywienia i usług gastronomicznych
|
CUKIERNIK
|
|
W trakcie nauki w szkole branżowej w zawodzie cukiernik będziesz:
- poznawać sekrety sztuki cukierniczej pod kierunkiem doświadczonych nauczycieli zawodu i specjalistów ze znanych restauracji i hoteli
- produkować wyroby cukiernicze o niepowtarzalnych smakach i nowoczesnych dekoracjach
- tworzyć własne receptury ciastkarskie i cukiernicze
- poszerzać wiedzę z zakresu dietetyki oraz zdrowej i ekologicznej żywności
- zdobywać doświadczenie u boku znanych szefów kuchni
- brać udział w prestiżowych konkursach kulinarnych
Po ukończeniu szkoły branżowej w zawodzie cukiernik możesz:
- prowadzić własną działalność cukierniczą
- pracować w cukierniach, kawiarniach, hotelach i restauracjach
- tworzyć estetyczne desery, lody, pieczywo cukiernicze oraz wyroby czekoladowe
- wytwarzać praliny i trufle
- robić atrakcyjne formy i dekoracje z karmelu, czekolady oraz kwiatów cukrowych
- produkować torty o niepowtarzalnych smakach oraz najbardziej niezwykłych dekoracjach
- kontynuować naukę w branżowej szkole gastronomicznej II stopnia i zdobyć dyplom technika technologii żywności
|