Międzynarodowe:
I miejsce w kategorii kucharz i II miejsce w kategorii kelner w Konkursie Szkół Gastronomicznych w Bratysławie;
Medale: złoty, srebrny, brązowy w różnych kategoriach na Międzynarodowym Konkursie Barmańskim Juniorów „EUROCUP” Prešov na Słowacji;
I miejsce w konkursie „Merci Chef! Awards 2015”, „Decathlon Cooking Competition”;
II miejsce w młodzieżowej reprezentacji Polski na Międzynarodowej Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie. Uczniowie są członkami Kadry Narodowej Polski Kucharzy Juniorów Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.
Ogólnopolskie:
2015 - Grand Prix i I miejsce w konkursie kulinarnym, II w konkur-sie kelnerskim „Kuchnia Polska na Mazowszu 2015”;
2015 - Grand Prix i nagroda główna w konkursie „Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia”;
2015 - Srebrny medal w I Ogólnopolskiej Olimpiadzie Kawy,
2015 - I miejsce i Grand Prix w konkursie "Kuchnia Polska Wczo-raj i Dziś";
2016 – I miejsce w Mistrzostwach Polski Hydrosommelierów i tytuł Hydrosommeliera Roku dla ucznia naszej szkoły;
2016 – I miejsce w PUCHARZE POLSKI SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH „Uczeń na medal”;
2016 – II i III miejsce w Ogólnopolskim Konkursie Kuchni Włoskiej „Menu Italia”;
2016 - II miejsce w Ogólnopolskim Festiwalu Kulinarnym Borów Dolnośląskich;
2016 – I miejsce w Ogólnopolskim Konkursie Szkół Gastronomicznych „Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Boże-go Narodzenia 2016”;
2016 – II,III miejsce w konkurencji kulinarnej Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego „Kuchnia Polska na Mazowszu 2016”;
2016 - III miejsce w konkurencji kelnerskiej w Ogólnopolskim Konkursie Gastronomicznym „Kuchnia Polska na Mazowszu 2016”;
2016 - uczeń został laureatem Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej;
2016 - wyróżnienie w konkurencji kulinarnej i kelnerskiej w Ogólnopolskim Konkursie Gastronomicznym „Kuchnia Polska na Mazowszu 2016”;
2016 – III miejsce absolwentów ZSG podczas „MISTRZOSTW
MŁODYCH KUCHARZY” w konkursie MAKRO Cash & Carry;
2017 – I miejsce i najlepszy wynik w okręgowych eliminacjach XXI Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności;
2017 – uczeń naszej szkoły zakwalifikował się do etapu centralnego Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej.
Każdego roku uczniowie otrzymują stypendia: Prezesa Rady Ministrów, Ministra Edukacji Narodowej, Edukacyjne Prezydenta m.st. Warszawy.

  Osiągnięcia Szkoły

https://www.admzsg.home.pl/2017/images/icons/varsaviansitycznaszkola.png

  Certyfikat Szkoła Bez Przemocy

 

 

 

 

 

 

 

  ZSG Liderem Varsavianistycznej Szkoły