15 maja 2017 roku odbyły się kolejne warsztaty kulinarne „Dziś uczeń, jutro mistrz” sponsorowane i prowadzone przez przedstawicieli firmy Transgourmet Selgros cash & carry, Pana Krystiana Zalejskiego i Pana Karola Lisińskiego.
W warsztatach kulinarnych wzięła udział klasa II c TGH o specjalizacji technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawicieli i sponsora firmy Transgourmet Selgros cash & carry, Pana Krystiana Zalejskiego i Pana Karola Lisińskiego, przywitały Pani dyrektor Marzena Cieślak i Pani kierownik Aneta Czarnota – Kołcoń.
W pierwszej części warsztatów odbył się wykład, którego tematem były ,,mięsa po angielsku’’. Uczniowie mieli okazję dowiedzieć się od Pana Krystiana Zalejskiego, który wiedzę i umiejętności zdobywał we Włoszech, Francji, Hiszpanii i Ameryce pracując w restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelina, wszystkiego na temat wołowiny i mięs przygotowywanych po angielsku.
W drugiej części zajęć uczniowie mieli możliwość przyrządzić dania z polędwicą i rostbefem wołowym polskim oraz, dla porównania smaku, konsystencji, zapachu i ogólnej jakości mięsa, z polędwicą i rostbefem wołowym dojrzewającym argentyńskim. Znakomity szef kuchni Pan Karol Lisiecki z wielkim zaangażowaniem i pasją opowiadał o przygotowywanych stekach.