W ramach umowy partnerskiej pomiędzy Zespołem Szkół Gastronomicznych im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego a firmą Selgros Transgourmet Sp. z o.o. uczniowie naszej szkoły biorą udział w warsztatach w najnowocześniejszym miejscu szkoleniowym w Polsce - Instytucie Kulinarnym Transgourmet.
Nowy Instytut to najnowocześniejsze miejsce szkoleniowe w Polsce, które umożliwia dostęp do wiedzy na temat najnowszych trendów w sztuce kulinarnej oraz oferuje narzędzia pobudzające kreatywność różnych grup wiekowych kucharzy. Tutaj Kadra Narodowa Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni trenowała do Kulinarnego Pucharu Świata w Luksemburgu 2018.
Instytut umożliwia nam interesujące i kreatywne szkolenia dla przyszłych kadr branży gastronomicznej. Młodzi adepci sztuki kulinarnej z Zespołu Szkół Gastronomicznych w różnych grupach tematycznych uczestniczą w treningach kształtujących nowe umiejętności zawodowe. Poznaliśmy odsłonę kuchni tradycyjnej a także nowoczesne dania europejskie. Nie obca nam również jest kuchnia Fine dining czyli taka, w której wszystko powinno być NAJ: jedzenie, serwis, atmosfera. I takie właśnie „Naj” są nasze spotkania.
Poniżej fotorelacja ze szkolenia