24 września w naszej szkole odbyła się V edycja konkursu ,,Techniki Rozdrabniania Warzyw i Owoców”. Konkurs skierowany był do uczniów klas drugich, którzy musieli wykazać się doskonałą znajomością nazw rozdrabniania warzyw i owoców, takich jak: concasse, julienne, vichy, chiffonade, brunoise, noisettes, paysanne, batonnets oraz wielu innych. Oprócz tego uczestnicy zmierzyli się z praktyką, czyli precyzyjnym wykonaniem poszczególnych zadań polegających na określonym sposobie rozdrabniania.
Nad przebiegiem konkursu czuwało profesjonalne jury, które oceniało: przygotowanie mis en place, estetykę podania, higienę pracy oraz dobór surowca do odpowiedniej techniki rozdrabniania.
Spośród wszystkich uczestników biorących udział w turnieju jury wyłoniło najlepszych:
I miejsce - Jakub Szewczyk kl II c T
II miejsce - Dominika Rucińska kl II c T
III miejsce – Michał Karczewski kl II f T
Wszystkim uczestnikom dziękujemy za wzięcie udziału i gratulujemy zwycięzcom!!!