4 października 2019 roku odbyły się w naszej szkole polskie eliminacje juniorów do konkursu Les Chefs en Or 2020. Eliminacje zorganizowane zostały przy wsparciu i pomocy merytorycznej Instytutu Kulinarnego Transgourmet w Piasecznie.
Uczestnicy mieli za zadanie przygotować danie główne z użyciem kaczki barbarie, suszonych śliwek i dyni piżmowej. Każda ze startujących pięciu ekip przygotowywała 3 porcje a Jury oceniło technikę, smak i sposób podania dania.
Pierwsze miejsce zdobyli Sebastian Plasota i Wojciech Waliszewski. Zaszczytne drugie miejsce przypadło w udziale Jakubowi Szewczykowi i Patrykowi Niewiadomskiemu. Te dwa najlepsze zespoły roku wezmą udział w szkoleniu w Instytucie Kulinarnym i zmierzą się ze zwycięzcami z innych szkół w czasie wielkiego finału. Wyróżnienie oraz nagroda specjalna trafiła do rąk Wiktorii Romanowskej i Wojciecha Wanke. Serdecznie gratulujemy!
Będziemy trzymać kciuki za naszych uczniów aby odnieśli sukces na wielkim finale i przypominamy, że zwycięscy będą mieli możliwość reprezentować Polskę na międzynarodowym konkursie kulinarnym Les Chefs En Or w Paryżu w 2020 roku, otrzymają też staż w restauracji Senses wyróżnionej gwiazdką Michelin oraz stypendium w wysokości 800 zł.