Praktyczna nauka zawodu w ZSG im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego realizowana jest podczas odbywania przez uczniów praktyki zawodowej w uznanych restauracjach i największych hotelach w Warszawie, takich jak: Hotel Bristol, Sheraton, Marriott,  Regent Warsaw Center, Hilton, Le Regina, Intercontinental, Polonia Palace Hotel i wiele innych. Restauracjami, które współpracują ze szkołą i zapewniają uczniom możliwość zrealizowania praktyk są: Atelier Amaro,  Restauracja Moonsfera, N31, Nolita, Cafe Zamek, Pałac Sobańskich i wiele innych.

Nasi uczniowie podczas praktyk mają możliwość współpracy z takimi mistrzami kuchni jak: Karol Okrasa, Robert Sowa i Konrad Birek, Jarosław Uściński, Wojciech Modest Amaro, Jacek Grochowina oraz z wieloma innymi uznanymi w branży gastronomicznej fachowcami.

Praktyczna nauka zawodu umożliwia uczniom  zdobycie umiejętności zawodowych oraz poznanie kultury i organizacji pracy w zespole. Wyróżniający się uczniowie bardzo często po odbyciu praktyk i ukończeniu szkoły otrzymują propozycje pracy w miejscach w których odbywali praktyki.

Harmonogram praktyk

Współpracujemy z:

Selgros Cash&Carry  

 World Chefs

 Gastro Magic

Polonia

 No 31

 

 csb

 

 

Transgourmet

 The Westin

 

 Naturel

 Moonsfera

 

Hilton

 Courtyard

  Mamaison

 Double Three

 Mercure

 Radisson Sobieski

 Radisson

 Global

 

Orbis

Bristol

 Butchery

 Villa Foksal

 Novotel

 Nestle

 

 senses

 

 

Dora Metal

 Sheraton

Atelier amaro

 Platter

 Intercontinential

 Marriott Warsaw

 rialto

 

 

 Amber

  Brasserie

belvedere

 Regent

Nolita

Zacheta

HC

  Osiągnięcia Szkoły

https://www.admzsg.home.pl/2017/images/icons/varsaviansitycznaszkola.png

  Certyfikat Szkoła Bez Przemocy

 

 

 

 

 

 

 

  ZSG Liderem Varsavianistycznej Szkoły