W roku szkolnym 2018/2019 uczniowie ZSG im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego zdobywają doświadczenie zawodowe, realizując praktyczną naukę zawodu w uznanych warszawskich restauracjach, takich jak:
Brasserie Warszawska, Restauracja Moonsfera, Restauracja Senses, Butchery&Wine, Café Zamek, Restauracja Belvedere, N31, Restaurant&Bar, Atelier Amaro, Nolita Restaurant
oraz w markowych hotelach warszawskich, takich jak:
Radisson Blu Centrum Hotel, Regent Warsaw Hotel, Radisson Blu „Jan III Sobieski”, Sheraton, Hilton Warsaw Hotel & Convention Center, InterContinental, Le Regina Hotel, Marriott, Novotel Warszawa Centrum, DoubleTree by Hilton, Hotel Bellotto, Westin Hotels & Resorts, Courtyard by Marriott Warsaw Airport, Holiday Inn Warsaw City Centre, Hotel Bristol, a Luxury Collection Hotel Warsaw, Polonia Hotel, Renaissance Warsaw Airport Hotel, Hotel Puławska Residence oraz DO&CO Poland Sp. z o.o. – firmie specjalizującej się w organizacji cateringu lotniczego.
Nasi uczniowie podczas praktyk mają możliwość współpracy z takimi mistrzami kuchni jak: Karol Okrasa, Konrad Birek, Jarosław Uściński, Robert Sowa, Wojciech Modest Amaro, Jacek Grochowina oraz z wieloma innymi uznanymi w branży gastronomicznej fachowcami.
Praktyczna nauka zawodu umożliwia uczniom zdobycie umiejętności zawodowych oraz poznanie kultury i organizacji pracy w zespole. Wyróżniający się uczniowie bardzo często po odbyciu praktyk i ukończeniu szkoły otrzymują propozycje pracy w miejscach, w których odbywali praktyki.
W bieżącym roku szkolnym Szkoła zawarła porozumienia o współpracy w zakresie kształcenia w zawodach branży gastronomiczno-hotelarskiej z Arche Sp. z o.o., Radisson Blu Sobieski Hotel, Radisson Blu Centrum, Renaissance Warsaw Airport Hotel, Colours of Coffee.
Pliki do pobrania: