W dniu 30 listopada 2017 klasa 1i uczestniczyła w lekcji „Savoir-vivre – zachowanie w hotelu i przy stole.” Zajęcia odbyły się w ramach przedmiotu działalność recepcji, a w tajniki wiedzy z zakresu savoir-vivre wprowadzał uczniów manager restauracji i nasz absolwent - Marcin Rudzki.
Uczniowie zostali zapoznani z pracą Hotelu Splendor 4* na różnych poziomach organizacyjnych, a mianowicie z pracą działów recepcji, służby pięter i konferencji.
Następnie klasa uczestniczyła w zajęciach obsługi konsumenta i savoir-vivre przy stole.
Uczniowie zostali zapoznani z zasadami nakrywania do stołu w zależności od podawanych posiłków, zasadami konsumpcji oraz wymogami dotyczącymi ubioru. Uczestnicy lekcji uczyli
się m.in. składania serwetek oraz odpowiedniego spożywania posiłku w trakcie obiadu.

Tak wyglądał nakryty stół na naszego obiadu, który składał się z 4 dań: przystawki, zupy, drugiego dania i pysznego deseru.
Poniżej szersza relacja z wydarzenia

  Osiągnięcia Szkoły

https://www.admzsg.home.pl/2017/images/icons/varsaviansitycznaszkola.png

  Certyfikat Szkoła Bez Przemocy

 

 

 

 

 

 

 

  ZSG Liderem Varsavianistycznej Szkoły