Wielki sukces naszych uczniów!
W sobotę, 2 czerwca na podzamczu Hotelu Zamek Pułtusk, odbyła się jubileuszowa, 10. edycja Konkursu „Kuchnia polska wczoraj i dziś”.
Naszą szkołę reprezentowały dwie drużyny:
Drużyny miały za zadanie przygotować przystawkę, której składnikiem obowiązkowym był filet z miętusa i jogurt naturalny oraz danie główne, w którym należało wykorzystać udziec z sarny
i borowiki.
Sędziowie oceniali sposób wykorzystania surowców produktów, użycie technik kulinarnych, prawidłową obróbkę technologiczną, a także organizację pracy, w tym czystość na stanowisku. Najważniejszy jednak był smak dania oraz jego sposób podania.
W kategorii „uczniowie szkół gastronomicznych” Kapituła Konkursu przyznała naszym uczniom I miejsce Jakubowi Małkowskiemu i Paulinie Karaluch, którzy sporządzili:
oraz II miejsce Grzegorzowi Zychowi i Łukaszowi Floriańczykowi, którzy przygotowali:
Grzegorz Zych i Łukasz Floriańczyk zostali także wyróżnieni przez „jury smakoszy” za najsmaczniejsze danie konkursowe.
Za zajęcie I miejsca uczniowie jako nagrodę główną otrzymali indeks jednej z wyższych uczelni! Serdecznie gratulujemy sukcesu !!!