8 listopada 2018 roku w naszej szkole odbyły się eliminacje do Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Zboża najwyższej jakości – powrót do zbóż pradawnych”.
Organizatorem konkursu było Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych – Polska Ekologia.
Naszą szkołę reprezentowały dwa zespoły:
I – Joanna Wieczorek i Adrian Paczkowski z klasy 3b TGH pod kierunkiem pana Marcina Piotrowskiego – przygotowali zupę, drugie danie i deser, wykorzystując kasze i mąki pradawne.
II – Natalia Świerszcz i Wiktoria Lubowicka z klasy 2 BSG pod kierunkiem pani Ewy Żochowskiej – upiekły dwa 2 chleby i 30 bułeczek z następujących rodzajów mąki: samopszy, płaskurki i orkiszu.
Obydwa nasze zespoły wygrały eliminacje i zakwalifikowały się do ogólnopolskiego finału, który odbędzie się w grudniu 2018 roku w Poznaniu.
Zwycięzcom gratulujemy i trzymamy kciuki.