Sukces w Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym „Zboża najwyższej jakości”!
W Podkarpackim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Boguchwale koło Rzeszowa w dniach 4-7 grudnia odbyły się finały Ogólnopolskiego Konkursu dla młodzieży ze szkół gastronomicznych „Zboża najwyższej jakości – Powrót do zbóż pradawnych”.
W finale startowały dwa zespoły z naszej szkoły. W kategorii kucharze – uczniowie z klasy III B TGH – Joanna Wieczorek i Adrian Paczkowski, którzy zdobyli I miejsce. W kategorii piekarze – uczennice klasy II C BSG – Wiktoria Lubowicka i Natalia Świercz, pod opieką Ewy Żochowskiej, zdobyły czwarte miejsce. Konkurs promował potrawy ze zbóż pradawnych: orkiszu, płaskurki, samopszy. Wyniki ogłoszono 7 grudnia podczas EKOGALI w Jasionce koło Rzeszowa.
Uczniom gratulujemy wiedzy, umiejętności i kreatywności!
Poniżej fotorelacja